הכשרת הישוב - שיווק ביטוח בע"מ נ' מטרודן ואח' - פסקדין
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
46951-06-11
3.12.2011 |
|
בפני : נאוה ברוורמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: הכשרת הישוב - שיווק ביטוח בע"מ |
: 1. מטרודן 2. כלל וסע - חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
מונחת בפני תביעה כספית שעניינה בתאונת דרכים.
רקע:
ביום 3.1.11 בצומת רחובות בבאר שבע ארעה תאונת דרכים בין שני כלי הרכב נשוא התביעה (להלן: "התאונה").
מטעם התובעת העידה עת/1 (להלן: "עת/1") שהייתה הנהגת ברכב התובעת (להלן: "רכב התובעת"), ועת/2 (להלן: "עת/2"), שהיה נוכח ברכב התובעת בעת התאונה.
מטעם הנתבעים העיד עה/1 (להלן: "עה/1") שהיה הנהג רכב הנתבעים, מסוג אוטובוס (להלן: "האוטובוס").
עיקר טענות הצדדים:
לטענת התובעת, עת/1 נכנסה לצומת בחסות מופע האור הירוק ברמזור, ולפתע נהג האוטובוס שביקש לפנות שמאלה פגע ברכב התובעת. לפיכך, הנתבעים אחראים לקרות התאונה, ולנזקים שארעו בגינה.
לטענת הנתבעות, נהג האוטובוס התקרב לצומת כשמופע האור ברמזור היה ירוק, ועל כן החל לפנות שמאלה. לפתע, הגיח רכב התובעת מהנתיב הנגדי מבלי לציית למופע האור האדום ברמזור בכיוון נסיעתה. כתוצאה מהאמור, ארעה התאונה, והתובעת אחראית לקרות התאונה.
דיון והכרעה:
השאלה הצריכה לענייננו בתיק דנן – מי אחראי לקרות התאונה, ולנזקים בגינה. כלומר, מי הוא זה שנכנס לצומת לא פנוי.
במקרה שבפני מדובר בגרסה מול גרסה, אולם על ביהמ"ש לבחון האם יש בעדויות, או בראיות חיצוניות, כדי לתמוך בגרסה זו או אחרת.
כבר עתה אומר, שלאחר ששמעתי את טענות הצדדים, את העדויות, עמדתי על נסיבות קרות התאונה, מיקום הרכבים, מיקום הפגיעות ברכבים ועיינתי בכל אשר הובא בפני, השתכנעתי להעדיף את גרסתה של עת/1 על פני גרסתו של עה/1.
עדותה של עת/1 הייתה בהירה וקוהרנטית, נמצאה בעיני מהימנה ואמינה, הגם שהיה לה על מה לסמוך.
ובמה דברים אמורים:
כעולה מהעדויות, עת/1 העידה בפני כי עצרה את רכבה בצומת לאור מופע האור האדום ברמזור, וכאשר התחלף מופע האור האדום לירוק, החלה בנסיעתה. כמו כן, העידה כי רכבה היה בנתיב השמאלי ביותר, מבין הנתיבים.
זאת ועוד, ציינה עת/1 כי כאשר הייתה בצומת ראתה ממולה אוטובוס שנוסע לכיוונה, ופונה שמאלה.
גם בחקירתה הנגדית העידה עת/1 כי לפני שארעה התאונה עמדה עם רכבה לאור מופע האור האדום, והחלה נסיעתה בהתחלף האור האדום לירוק. הגם, שהסבירה כי עמדה בנתיב השמאלי, ולא בנתיב האמצעי, והוסיפה (עמ' 3): "נכנסתי ראשונה לצומת, ומימיני לא היה רכב שנכנס איתי לנסיעה... ממש מימיני לא נסע רכב".
בהמשך חקירתה הנגדית, שבה והעידה כי לא היו רכבים שנסעו לפניה.
מטעם התובעת, העיד עת/2 שנכח יחד עם עת/1 ברכב, הדגיש כי אינו זוכר את האירוע היטב, אך לטענתו זוכר הוא בוודאות כי עת/1 עצרה את רכבה לאור מופע האור האדום (עמ' 4): "היא עצרה ואח"כ המשיכה, ואת זה אני אומר בוודאות".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|